Primary School Scheme Submitted For Planning

  • 1432_Render_Planning

We have submitted a planning application on behalf of Bibury CoE Primary school. The existing school is a Grade II listed building with two classrooms, a central hall space and support spaces for staff. With modern methods of teaching the school really needs many small teaching spaces rather than the two large spaces they currently have. The current hall space is central to the school, which is great for access but also means it is used as much for circulation as activities.

Working with the school Thinking Buildings came to a two-part solution: construct a new hall to the east of the existing school, and refurbish the existing hall and some of the support spaces to provide a teaching hub, a library on a new mezzanine level and a small group room. This approach gives the school many more options for where and how to teach and makes for a more dynamic environment for the children.

The hall extension building is proposed to be a simple pitched roof form, with a low-level stone plinth and oak cladding above. The cladding will weather to a beautiful silver finish, which will complement the Cotswold stone of the existing building. The playground face is provided with large format glazed doors, giving light to the hall and access and connection to the playground. The new hall is linked to the existing building but a discrete single story glazed link.

We’re looking forward to helping the school move this project forward in the coming years.